Kaş Ekimi

Kaş ekimi operasyonu; yaygın olarak FUE yöntemi kullanılarak yapılır. Bu yöntemde, folikülleri donör bölgeden toplanarak, sınıflandırıldıktan sonra, uygun formda olmak koşulu ile, kaş kaybı yaşanan veya estetik düzeltme yapılmak istenen bölgeye ekilir. Burada en önemli fonksiyon, alınan foliküllerin sağlıklı olması ve ekime uygun olmasıdır.

Ekilmek için uygun olmayan foliküller, sınıflandırma esnasında uygulama dışı bırakılmaktadır. Uygun olmadığı halde ekilen köklerin kıl uzamasını sağlamaları mümkün olmayabilir. Ya da bu köklerden çıkacak kaşlar planlandığı şekilde estetik bir forma sahip olmayabilir. Bu bakımdan uygulamanın deneyimli uzmanlar tarafından yapılması son derece önemlidir.

Kaş Ekimi; FUE yöntemi dışında, DHI yöntemi kullanılarak da gerçekleştirilebilir. Burada sizin tercihleriniz ve genel gereksinimler yöntemin seçiminde etkili olmaktadır.

Kaş Ekimi yapılırken kullanılan foliküller; saçlarla çoğu zaman eşleşmez. Ekim yapılabilmesi için, ense ve favoriler gibi noktalardan uygun kıl kökleri alınmak durumundadır. Uzman planlamayı yaparken, bu noktada en uygun tercihi yapacaktır. Zaten bu nedenle bu operasyonu yaptırmak noktasında deneyimli ve uzman kuruluşlara başvurmanız gerekmektedir.


KAŞ EKİMİ NEDİR?

Kaş ekimi uygulaması, kaş dökülmesi ya da genetik sebeplere bağlı olarak kaşsız kalan alana, vücudun başka bir bölgesinden alınan kıl köklerinin nakil edilmesi işlemidir. Kişinin kendi ensesinden alınan kıl köklerini, işlem yapılacak kaş bölgesinde önceden açılmış kanallara eklenerek gerçekleştirilir. Bu işlem düşünülenin aksine zahmetsiz ve basit bir işlemdir. İşlemin ardından hızlıca günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Kaşlar, yüzün karakteristik görünümünü etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Yüzde bulunan tüm elemanların birbiriyle uyumu ve bütünlüğü, kişilerin estetik kaygılarını giderirken, kusursuz bir görünüş sizi daha mutlu edecektir.

Kaş dökülmesi, genellikle aynı bölgeden çokça kaş alımı yapılması, saç kıran (alopesi areata), kıl kökünü etkileyen cilt problemleri, kalıcı makyaj uygulamaları, kemoterapi gibi tedaviler ile oluşabilmektedir. Tüm bunların yanında strese bağlı olarak, yanma ya da kaza durumunda kaş dökülmesi yaşanabilir. Kaş ekimi bunların yanında seyrek kaşlara sahip kişiler tarafından ya da kalın kaşlar isteyen kişiler tarafından da sıkça tercih edilir. Kaş ekimi işlemi genellikle kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Çünkü makyaj, kaş alımı vb. işlemleri çoğunlukla kadınlar tarafından yapılmaktadır.

Kaş Ekimi İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaş Ekimi Uygulamasında Malzeme Kullanımı Önemlidir

Kaş ekimi uygulamasının bir estetik işlem değil, bir operasyon olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple operasyon sırasında kullanılan cihazların gelişmiş teknoloji ürünü olması, malzemelerin birinci kalite tercih edilmesi gerekmektedir. Bu ürünler ithal ve oldukça maliyetli ürünlerdir, bu yüzden operasyonu yaptıracağınız klinikte kullanılan malzemenin kalitesini araştırabilir ve buna göre operasyona başlayabilirsiniz.

Kaş Ekimi Uygulamasında Doğal Görünüme Dikkat Edilmelidir

Kaş ekimi sonrası doğal görünüm çok önemlidir. Yüz şeklinin izin verdiği ve göz sınırlarına dikkat edilerek, hastanın istediğine uygun sonuçlar elde etmek birinci öncelik olmalıdır. Kaşlar göz kapaklarının iç hizasından başlanarak yapılmalı ve göz kapaklarının dış kenarlarının birkaç milim dışında olacak şekilde devam etmelidir.

KAŞ EKME İŞLEMİ KİM TARAFINDAN YAPILIR?

Estetik kaş uygulamaları, kalıcı dövmeler ve benzeri cerrahi olmayan müdahaleler estetisyenler tarafından yapılabilir. Ancak Kaş Ekimi; operasyonel bir müdahaledir ve sadece uzmanlar tarafından yapılabilir. İşlemin ne kadar geniş bir alanı kapsadığı önemli değildir. Lokal anesteziklerin kullanıldığı bu operasyon, klinik koşulları gerektirir.

Güzellik Merkezi ve Estetik Salonu gibi ortamlarda uygulama gerçekleştirilemez. Yalnız ya akreditasyon veren kurum tarafından, Kaş Ekimi yapabilme lisansına sahip kuruluşlarda, yine bu lisansa sahip uzmanlar tarafından bu uygulama gerçekleştirilebilir.

Uzmanlığı bulunmayan veya uzman olmayan kişiler tarafından verilen hizmet, standartlara uygun değildir. Kaldı ki bu gibi uygulamalar lisanslı kuruluşlar da zaten söz konusu olmayacaktır. 

Estetik olumsuzluklar ve enfeksiyon gibi bazı ciddi riskler; merdiven altı kuruluşlarda söz konusu olabilir. Bu nedenle, uygulamayı mutlaka ruhsatlı ve uzmanların görev aldığı kuruluşlarda yaptırmanız gerekir. 

Şartlarınızın uygunluğu ve operasyonu olabilmeniz için bir sakıncası olmadığı noktasında doğru bilgilendirilmek için de, uzmanla da görüşmeniz zorunludur.

KAŞ KAYBI NEDEN OLUR? KAŞLAR NEDEN DÖKÜLÜR?

Kaş kaybı durumlarının tamamı ve kaş dökülmesi aynı şey değildir. Kaşlar, genellikle genetik faktörlere bağlı olarak normal koşullarda dökülmezler. Erkek tipi saç dökülmesinde olduğu gibi; kadınlar için veya erkekler için genetik bir standart söz konusu değildir.

Kaş dökülmesi her ne kadar kıl köklerinin aynı vasıflara sahip olduğu söylenebilecek olsa da, saç dökülmesinden çok farklı bir durumdur.

Genellikle hatalı estetik uygulamalar ve yanma gibi travmalar neticesinde kaş kaybı yaşanır. Kaşların kaybedilmesi halinde yeniden kazanılması için bir ilaç tedavisi söz konusu değildir. Daha doğru bir anlatımla canlılığını yitiren kıl köklerinin hiç bir türü için bundan söz edebilmek mümkün değildir.

Ne saç, ne sakal nede kaşlar için hali hazırda var olmayan kıl köklerini oluşturmak veya kaybedilen kökleri yeniden kazanmak için bir tedavi yöntemi geliştirilmiş değildir.

Kaş ekimi gerekli olacak kadar yoğun düzeyde kaş kayıplarının meydana gelebileceği kaş kayıplarının, kimyasal ve beslenme odaklı temelleri de olabilir. Yeterince doğru beslenme düzeninin söz konusu olmadığı durumlarda, kıl kökleri yeterince beslenemez ve kaşlar dökülür.

Esasında kıl kökleri vücudun, problemleri ortaya koyma noktasında kullandığı ilk belirteçtir. Bu belirteç; olağan dışı kaş kayıpları durumunda da devreye girmiş olabilir. Bu konudan emin olmak için yapılması gereken, uzman kontrolüne tabi olmak ve sorunun temelini öğrenmektir. Bu sayede kaş ekimi gereksiniminden emin olunurken, nasıl bir yol izlenileceğine dair genel ve detaylı bilgi de elde edilebilecektir.

KAŞ EKİMİ İŞLEM ADIMLARI

Kaş ekimleri klasik kıl nakil işlemlerinden farklı değildir. Her birinde genel olarak işlem adımları ve yapılacak olan çalışmalar aynıdır. Bu işlem adımları genel olarak şöyle olmaktadır;

  • Kişiler işleme hazırlanır ve uygulama bölgesine lokal anestezi uygulanır.
  • Gerekli uyuşma sağlandıktan sonra donör bölgesinde dikkatli bir biçimde kıl kökleri toplanır.
  • Kaş bölgesinde greftlerin ekileceği kanallar açılır.
  • Açılan kanallara greftler dikkatli ve özenli bir biçimde ekilerek kaş ekim işlemi tamamlanır.
  • Tüm bu işlemler önceden belirlenen tasarıma uygun olarak yapılır. Kaş ekiminin en önemli aşamalarından biri kesinlikle tasarım aşaması olmaktadır.


KAŞ EKİMİ ÖNCESİ

Estetik müdahalelerin öncesinde yapılan çalışmalar ve hazırlıklar son derece önemlidir. Kişilerin hem psikolojik hem de fiziksel olarak bu duruma alışması sağlanmalıdır. Hastalar yapılacak olan işlemler ile alakalı olarak detaylı bir biçimde bilgilendirilmeli ve konu ile ilgili çekinceleri giderilmelidir.

Bunların dışında müdahale öncesinde yapılan işlemler şu şekilde olmaktadır;

  • Öncelikle hasta muayene edilir ve kaşın durumu incelenir.
  • Kaşta meydana gelen kayıplara veya seyrekliğe uygun olarak ne kadar greft toplanması gerektiği belirlenir. Bir kaş ekiminde ortalama 500 adet greft gerekebilmektedir.
  • Uygulama yapılacak olan bölge belirlenir ve kaş tasarımı yapılır.
  • Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra gerekli hazırlık yapılır ve kaş ekim işlemine başlanır.


KAŞ EKİMİ SONRASI

Kaş ekimi sonrası merak edilen bir konudur. Kişiler bu işlemi yaptırdıktan sonraki süreci de doğal olarak merak etmektedir. Kaş ekim işlemi basit bir işlemdir ve kişiler uygulamadan kısa süre sonra evlerine gidebilmektedir. Çok nadir olarak bazı hastalarda bir takım yan etkiler görülmektedir. Bu yan etkilerde yine çok ciddi durumlar değildir. Kaş bölgesinde şişlik gibi yan etkiler yaşadığınızda bu sizi korkutmamalıdır. Çünkü tamamen geçici bir durum olmaktadır.

Kaş ekiminden sonra hastaların en fazla kafasını karıştıran kaşların dökülmesidir. Ekilen kaşlar öncelikle dökülür ve yerine daha sağlıklı kaşlar çıkar. Bu tüm kıl nakil operasyonlarında gerçekleşen bir durum olmaktadır.

KAŞ EKİMİ KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Kaş ekimi genellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir operasyon olmasının yanında erkekler de tercih etmektedir. Bu operasyon ile birçok kişi daha sağlıklı görünen kaşlara sahip olmaktadır. Kaş ektirmek için alt yaş sınırı 18 dir. Ancak önemli bir nokta vardır ki operasyon yapılacak olan bölgede kesin ve kalıcı olarak kaş kaybının yaşanmış olması gerekir. Ancak bu şekilde operasyon gerçekleştirilmektedir. Kalıcı olarak kaş kaybı yaşanmayan bölgede bu işlem uygulanmamaktadır.

Gerekli koşulları yerine getiren ve yaş sınırına uyan herkes işlemden faydalanabilir. Eğer kaşlarınızın görünümü sizi rahatsız ediyorsa ve sürekli kontür uygulaması yapmak istemiyorsanız bu tekniği tercih edebilirsiniz. Bu teknik oldukça başarılıdır.

KAŞ EKİMİ FİYATLARI NE KADAR ?

İşleme ilişkin olarak en çok merak edilen konulardan biri de doğal olarak kaş ekimi fiyatları olmaktadır. Kaş ekimi işlemlerinde kişinin kaşının durumu önce incelenir ve kaş ektirmek için kullanılacak greft sayısı belirlenir.

Belirlenen greft sayısına göre donör bölgesine karar verilir ve bölgenin uygunluğuna bakılır. Sonrasında işlem yapılır ve tüm bu işlem adımları ne kadar ücret ödeneceğini belirleyen adımlar olmaktadır. Yani kaş ekimi fiyatları belirlenirken bunlar dikkate alınır ve öyle belirleme yapılır. 2021 güncel kaş ekimi ücreti için whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

KAŞ EKİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kaş ektirme, estetik bir cerrahi operasyondur. Bu operasyonu uygun klinik koşullarda yapılması zorunludur. Kaş ekimi yaptırırken Öncelikle dikkat edilmesi gereken husus; tercih edilen kliniğin niteliklerinden emin olmak ve uzmanın alanında yeterince deneyim sahibi olduğunu öğrenmek olmalıdır. Esasında bu temel değerler üzerinde emin olunduğu takdirde, uygulamanın genel standartlarından endişe etmeye gerek yoktur.

KAŞ EKİMİ KALICI BİR TEDAVİ MİDİR?

Kıl köklerinin transferi; Kaş ekimi, saç ekimi, sakal veya bıyık ekimi farketmeksizin kalıcı tedavilerdir. Uygulamaların tamamında kıl köklerinin transplantasyonu gerçekleştirildiğinden, yaşayan hücreler yeni noktalara canlı şekilde aktarılır. Dolayısıyla aktarılan kıl kökleri transfer edildikleri noktada büyümeye devam ederler.

Kıl kökleri vücudun kılcal damarlarından beslenir. Saçlarımızın bulunduğu noktada doğal olarak kıl köklerini besleyen sinir hücreleri ve kılcal damarlar bulunmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir kıl kökünün buraya naklinden sonra, eğer başarılı bir operasyon gerçekleştirilirse kök yerleşecek yani kaş uzamaya devam edecektir.

WhatsApp WhatsApp